Kollektion: Grøn te i brev

Køb grøn te i breve på Teago.dk

Hos Teago har vi samlet alle de bedste tebreve med grøn te ét sted. Dette har vi gjort, så De meget nemmere kan finde de tebreve med grøn te, De står og mangler.

Grøn te er en af de mest populære tevarianter i verden, og det er ikke uden grund. Udover at have en lækker smag, er grøn te også kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I denne artikel vil vi udforske de mange fordele ved grøn te og se på, hvorfor det er en god idé at inkludere denne te i din daglige rutine.

Historie og oprindelse af grøn te

Grøn te stammer fra Kina, hvor den har været dyrket og brygget i mere end 5000 år. Oprindeligt blev grøn te brugt som en medicinsk drik, men det blev senere en populær drik blandt de kinesiske aristokrater. I dag er grøn te en af ​​de mest populære drikkevarer i verden, og den dyrkes og brygges overalt fra Japan og Kina til Indien og Sri Lanka.

Hvad er grøn te?

Grøn te er lavet af de samme teblade som sort te, men forskellen ligger i, hvordan bladene behandles efter plukning. Grøn teblade tørres og rulles, mens sort teblade gennemgår en proces med fermentering. Denne proces bevarer flere af de naturlige egenskaber i grøn te og giver det en lysere farve og mildere smag end sort te.

Grøn te og sundhed

Grøn te er kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber, og der er mange undersøgelser, der understøtter dette. En af de største fordele ved grøn te er dens høje indhold af antioxidanter

Den originale

Man kan kalde grøn te  "den originale" te, da grøn te er det ufermenterede, naturlige produkt, der efter ristning og tørring varmebehandles fx gennem dampning, så der ikke sker en iltning af tebladene. Dette har indvirkning på te'ens farve og smag. Te'en bliver betydeligt lysere, og smagen bliver betydeligt lettere. Grøn te har et højt indhold af både B- og C-vitaminer. Grøn te har også et højt indhold af antioxidanter. Grøn te adskiller sig fra sort te, da den er helt ubehandlet og derfor besidder de vitaminer, den sorte te til dels mister ved fermenteringsprocessen. Dette har betydning ved brygning af te'en, hvor det er vigtigt at man bruger varmt vand mellem 60 og 80 grader for at bevare vitaminerne.