Løs sort te

Sort te guide

Alle typer te stammer fra Camellia Sinensis planten. For at lave sort te bliver bladene først lagt ud for efterbehandling processen for at fjerne fugt. Det næste der sker, er rulningen. Rulningen bryder de cellulære vægge og frigiver de enzymer, der giver den sorte te, dens smagsegenskaber. Te kan rulles på to måder, manuelt eller med en maskine. De dyrere varianter af te, er normalt håndrullede.

Sort te får lov til at oxidere helt, hvilket gør bladene mørke. Hvilket er en forskel fra grøn te, der springer dette over. De oxiderede blade passeres gennem varmluftstunneller eller bages i ovne, dette tørrer og stabiliserer bladende, så de kan sorteres og pakkes.

Klassificering af sort te

Et udtryk, du måske har hørt, 'Orange Pekoe' også kendt som OP har intet at gøre med hvilken smag teen har, men angiver hvilket bestemt blad, der er blevet brugt til teen. Forkortelsen BOP bliver også brugt og betyder Broken Orange Pekoe, der angiver mindre blade. Sort te klassificering er ikke standard og ensartet for hvert producerende land. Generelt er der fire hovedkarakterer: OP, som er Hele blade, ødelagte blade og BOP, som er fannings og støv. Hele blade anses for de mest værdifulde, især hvis de indeholder bladets spids. ødelagte blade betragtes som middelkvalitet, mens fannings og støv (dvs. rester) betragtes som bundkvaliteter og laves til teposer.


For eksempel er betegnelsen for topklasse FTGFOP. Fineste "Tippy Golden Flowery Orange Pekoe". Dette indikerer at den yngste øverste del af planten er blevet brugt og havde mange "tips" eller bladknopper og blomster, der er gylden i farve.

Specielt sort te kan fremstilles på den ortodokse måde (rullet enten manuelt eller ved maskine) eller CTC (Crush, Tear, Curl), som er maskinbehandlet på en måde, der hugger bladene i ensartede størrelser og derefter rulles ind i små bolde. CTC metoden er populær blandt afrikansk te og giver dem deres dristige, lyse profiler.

Producerende regioner

Størstedelen af ​​den producerede sorte te kommer fra Kina, Indien, Sri Lanka og Afrika (især Kenya). Navnene på te refererer ofte til den særlige ejendom eller provins, hvor teen dyrkes. Assam og Darjeeling er de bedre kendte indiske teer. Sri Lankas te er kendt af deres klassiske navn, Ceylon. Mange sorte te fra Kina kommer fra Yunnan eller Fujian provinserne, men deres oprindelse er ikke altid afsløret i navnet på teen.

Precose og Glyset: Naturligvis i sort te

Sort te indeholder et stof, der efterligner type 2 diabetes medicin Precose og Glyset. Sort te indeholder mere af stoffet, en polysaccharid forbindelse end grøn eller oolong te, ifølge Haixia Chen og kollegaer fra Tianjin University, Kina. Deres resultater blev rapporteret i Journal of Food and Science

Grov te er blevet brugt som en diabetesbehandling i Kina og Japan. Det er kendt, at te polysaccharider reducerer blodsukkeret.

Chen og kolleger viser, at te polysaccharider hæmmer et enzym kaldet alpha-glucosidase, som gør stivelse til glukose. Diabetesmedicinerne Precose og Glyset arbejder ved at hæmme dette enzym.

Brygningsmetoder

Varm te brygningsmetode: Varmt vand til 100 °(kogning). En teskefuld med top pr 180 ml tekop. Trækketiden afhænge af teen, men varierer i 4-5 minutter.

Iste brygningsmetode: Varm vand til 100 ° (kogning). En teskefuld med top pr 180 ml tekop. Trækketiden afhænge af teen, men varierer i 4-5 minutter. Fjern te bladende og tilsæt is.