koffeinfri te

Her finder du Teago.dk's udvalg af kvalitets koffeinfrie teer som du roligt kan nyde, lige inden sengetid, uden at du efterfølgende skal ligge vågen hele natten. 

Om koffeinfri te

Processen med oxidering af teblade til dannelse af sort te ("rød te" i kinesisk tekultur) eller oolong teblade fra grønne blade påvirker ikke mængden af ​​koffein i teen, selvom underplanter af teplanterne (dvs. Camellia sinensis sinensis og Camellia sinensis assamica) kan variere i naturligt koffeinindhold. Yngre blade og knopper indeholder mere koffein pr. vægt end ældre blade og stilke. Selvom CO2-processen er gunstig, fordi den er praktisk, ikke-eksplosiv og ikke-giftig, en sammenligning mellem regelmæssig og koffeinfri grøn te ved hjælp af superkritisk kuldioxid viste, at de fleste flygtige, ikke-polære forbindelser (såsom linalool og phenylacetaldehyd), grønne og blomsteragtige smagsforbindelser (såsom hexanal og (E)-2-hexenal) og nogle ukendte forbindelser forsvandt eller faldt efter processen.

Udover CO2-procesekstraktion kan te også koffeinfri ved hjælp af varmtvandsbehandling. Optimale betingelser er opfyldt ved at kontrollere vandtemperatur, ekstraktionstid og forholdet mellem blad og vand, hvor temperaturer højere eller 100°C. En moderat varmvandsbehandling med ekstraktionstid på 3 minutter og en 1:20 blad til vandvægt Volumenforhold har fjernet 83 % koffeinindhold og bevaret 95% af det samlede antal katekiner. Katekiner, en type flavanoler, bidrager til teens smag.

Både kaffe og te har tanniner, som er ansvarlige for deres snerpende smag, men te har næsten tre gange mindre tanninindhold end kaffe. Således kræver koffeinfri te mere omhu for at opretholde tanninindholdet end koffeinfri kaffe for at bevare denne smag. Bevarelsen af tanniner er ikke kun ønskelig på grund af deres smag, men også fordi de har vist sig at have gode egenskaber. 

Visse processer under normal produktion kan hjælpe med at reducere koffeinindholdet direkte eller simpelthen sænke den hastighed, hvormed det frigives, gennem hver infusion. Flere tilfælde i Kina, hvor dette er tydeligt, findes i mange kogte pu-erh teer såvel som mere kraftigt fyrede Wuyi Mountain-oolongs; almindeligvis benævnt 'zhonghuo' (midtfyret) eller 'zuhuo' (højfyret).

En generelt accepteret statistik er, at en kop normal sort (eller rød) te indeholder 40-50 mg koffein, omtrent halvdelen af ​​indholdet af en kop kaffe.

Selvom en almindelig teknik til at reducere koffeinindholdet i en te, er en brygning med en kort trækketid på 30 til 60 sekunder også lave en efterfølgende bryg. Dette er dog i høj grad på bekostning af smagen. Forskningen tyder på, at en fem minutters trækketid, fjerner op til 70 % af koffeinindholdet og trækning efter vil have en tredjedel koffein af den første (ca. 23% af den samlede koffein i bladene).