Hvid te i brev

Hos Teago har vi samlet alle de bedste tebreve med hvid te ét sted. Dette har vi gjort, så De meget nemmere kan finde de tebreve med hvid te, De står og mangler.  

Hvid te minder lidt om den grønne te, da de begge gennemgår en kort bearbejdningsproces, hvilket medfører, at flere af de sunde egenskaber bevares. Hvid te er udelukkende bestående af de øverste og mest spæde knopper af bladet, inden de folder sig ud som rigtige blade. Den hvide te plukkes kun få dage om året i det tidlige forår og den hvide te er kostbar, da det kun er det midterste topskud fra teplanten, der plukkes. Tebladene plukkes ikke på dage med regn, hvis duggen ikke er helt væk eller hvis der er frost i jordbunden. Da den hvide te gennemgår en kortere proces end de andre, bevares mange af de sunde stoffer i bladene. Hvid te kommer oprindeligt fra et lille, begrænset område i det sydøstlige Kina, hvor man finder ideelle vækstbetingelser for dyrkningen af den hvide te. De hvide te'er har deres navne fra forskellige varianter af teplanter ligesom fra den særlige måde, disse te'er høstes på, som efterlader de små sølvhvide dun på tebuskens blade og knopper synligt intakte. I dag produceres også fine kvaliteter af hvid te i bl.a. Indien og Sri Lanka fra bl.a. tedistrikterne Assam, Darjeeling og Ceylon.

Afhængelig af kvalitet og type kan farven på tebladene, såvel som den færdigbrygget te, variere fra en lys gul eller grøn til en mørkere, brun farve. Tebladene rulles til forskel fra de andre te'er meget sjældent. Således er det kendetegnene for de fleste kvaliteter, at de er meget storbladede.

Den store forskel på hvid og grøn te er måden te'en fremstilles på. Til forskel fra fremstillingen af de grønne teer, som udsættes for relativt høje temperaturer for at fjerne fugtindholdet i bladene, bliver hvid te tørret på naturlig vis ved at bruge solens stråler eller ved en indendørs tørringsproces ved lavere temperaturer. Sidstnævnte er med til at sikre, at polyfenolindholdet i te'erne bevares. Den foretrukne metode er at tørre den hvide te i solen, da dette fremskynder tørringsprocessen. Det er imidlertid ikke altid, at der er tilstrækkelig sol til at denn emetode kan anvendes. Det tager omkring 40 timer at tørre den hvide te ved lave temperaturer indendørs. Efter te'en er tørret i overdækkede åbne skure, lægges den i rækker på bambus indenfor i rum, der er opvarmet til omkring 40 grader. Rummene er godt ventileret, for herved at kunne fjerne fugtindholdet.