Løs aromatiseret te

Efterhånden har aromatiseret te, altså rene grønne, hvide og sorte te'er tilsat aroma, opnået en stor popularitet. Aromaerne udvindes fra vegetabilske eller animalske råstoffer som eksempelvis frugt, krydderier, urter eller ristet kaffe. Disse aromaer fremstilles ved hjælp af fysiske, enzymatiske eller mikrobiologiske processer som presning, destillation, opvarmning,filtrering, formaling, opblanding, gæring eller knusning.

Brygningsmetoder

Varm te brygningsmetode: Varmt vand til 80 til 100 °. Efter typen på teen. En teskefuld med top pr 180 ml tekop og lad teen trække i 2-3 minutter.

Is te brygningsmetode: Varmt vand til 80 til 100 °. Efter typen på teen. En teskefuld med top pr 180 ml tekop og lad teen trække i 3 minutter. Fjern te bladende og tilsæt is.

Historie

Aromatiske teer stammer fra Kina. Basen for aromatiske te er normalt sort te med Lychee, Keemun, sort te OP eller blandinger af andre typer te, f.eks. med tilsat Lowgrown Ceylon,det kan også være grøn te med Sencha og, eller Chun Mee. I aromatiseret te tilsættes ofte, duftende blomster af jasmin, rose, lavendel eller fersken.

Der er mange forskellige typer af aromatiske teer, hovedsagelig baseret på naturlige og kunstige aromaer. Bladene, blomster, frugtstykker, der anvendes i sådanne blandinger, spiller kun en dekorativ rolle og påvirker ikke smag af infusionen. Aromatiske teer har været i mode i Europa siden 1960'erne, hovedsagelig takket være Earl Grey og røget te.